Competitie 22 Mei

MB2 kampioen

Nieuws afbeelding

Aan het begin van de competitie hadden wij meiden uit verschillende teams en moesten wij eerst nog een team worden, hier hebben wij met zijn allen heel hard aan gewerkt en de meiden zijn stuk voor stuk allemaal individueel gegroeid!!

Toen de echte competitie begon stond er vanaf wedstrijd 1 en seconde 1 een vechtmachine die koste wat kost elke wedstrijd winnend af wilde sluiten en daar tot het gaatje voor wilde gaan.

En zo geschiede, vanaf wedstrijd 1 hebben wij bovenin meegespeeld en hebben wij de ene zege na de andere binnengehaald, op Amsterdam uit na.

En dit resulteerde in dat wij -vorige week- de voorlaatste wedstrijd uit bij Rood-wit al kampioen konden worden en het dus niet op de laatste wedstrijd (tegen Amsterdam, onze directe concurrent) aan wilde laten komen.
Vol goede moed gingen wij deze wedstrijd in, helaas werkte Rood-wit niet mee en hebben zij ons met goed verdedigen en een aantal top counters verslagen. De meiden waren heel teleurgesteld, maar na een goed gesprek met de meiden hebben wij de koppies weer omhoog gedaan en onze rug gerecht.

Na een goede trainingsweek was het afgelopen zaterdag zover en moest het gebeuren tegen onze directe concurrent Amsterdam, voor ons was een gelijkspel of de winst genoeg om kampioen te worden.
Na een oppeppend en goede teambespreking gingen de meiden vol goede moed en gezonde energie het veld op om de strijd met bloed, zweet en tranen aan te gaan!
Je zag aan het publiek wat in grote getale langs de kant van het veld wordt dat iedereen verwacht dat wij kampioen zouden worden! Luid schreeuwend en met mooie spandoeken gingen wij met 12 man de strijd aan tegen Amsterdam!

De wedstrijd begon en vanaf seconde 1 merkte ik dat het een zware pot zou worden en de details beslissend gingen zijn. Na een open begin waarin beide teams kansen kregen, kwam Amsterdam via een mooie slag uit een strafcorner op een 1-0 voorsprong. Gelijk spookte het door mijn hoofd: Nee he, het zal toch niet!.
Maar gelukkig gingen de meiden vol gas op zoek naar de gelijkmaker, wat resulteerde in een aantal strafcorners. Na een ongelukkig moment uit een strafcorner viel onze rots in de branding/onze stofzuiger achterin Jip uit na een bal op haar voorhoofd (gelukkig gaat het alweer beter met haar, je bent een bikkel Jippie!!) en 2 strafcorners later scoorde Lisa (haar 1e doelpunt, wat een timing om dat te doen in de kampioenswedstrijd!!) met een mooie tip-in bij de 1e paal!
Daarna zijn wij wat meer in gaan zakken en op zijn Duits gaan counteren, maar vooral het achterin dicht houden.

Tijdens de rustbespreking hebben wij samen wat puntjes op de i gezet en zijn wij de 2e helft met nieuw gevonden energie op zoek gegaan naar meer doelpunten, wat na een kwartier resulteerde in de 2-1 van Mayke (je speelde echt een topwedstrijd!), vervolgens zijn wij door gaan drukken en blijven zoeken naar de bevrijdende 3e goal en die kwam er.
Na goed storend werk van Marjolein veroverde zij de bal en ging gelijk in de aanval. Na een mooie actie over de achterlijn van Marjolein kwam de bal bij Mayke terecht op de kop van de cirkel en zonder na te denken duwt zij de bal richting de 2e paal en daar stond onze topscoorder weer klaar om de bal binnen te tikken en zo stond het 15 min voor tijd 3-1, wedstrijd beslist dacht ik!

Maar niets was minder waar, want Amsterdam gaf niet op en 10 min voor tijd brachten zij de spanning weer terug 3-2! Na een aanpassing in de opstelling waarbij Renske (je was een top vervanger voor Jip) laatste vrouw ging staan en Kim en Robine samen met Anne en Suus en Lisa de deuren gesloten moesten houden (en dat hebben zij top gedaan, stuk voor stuk) zijn wij gaan counteren en dat deden wij!
Nadat wij een vrije slag kregen op het middenveld, ging Mayke gelijk diep en werd prachtig bediend en 1 op 1 gezet door onze aanvoerder Kim, die de bal goed achter de verdediging legde, en Mayke dacht niet na liep knap om de keeper heen en kon de bal in het vrije doel schuiven 4-2 in de laatste 7 min!

Toen was de wedstrijd wel gespeeld en nadat Amsterdam nog 1 min voor tijd de 4-3 maakte kon het feest losbarsten! Na het laatste fluitsignaal zag je dat iedereen dolblij was en dat wij hadden behaald wat wij aan het begin van het seizoen hadden afgesproken met elkaar en waar wij het hele jaar voor geknokt hebben, namelijk kampioen worden!!


Na de wedstrijd hebben wij het kampioenschap gevierd en het seizoen afgesloten met een BBQ met de meiden en ouders, top georganiseerd door de ouders, en een drankje erbij! En wat was het gezellig, viert toch wel wat lekkerder met zo'n kampioenschap!


Meiden ik ben heel trots op jullie, jullie hebben er hard voor getraind en zijn allemaal stuk voor stuk gegroeid en zijn een echte eenheid geworden!

Bedankt voor het mooie, leuke en succesvolle seizoen!!


Een trotse trainer/coach