Bestuur 13 Mei

Even voorstellen - nieuwe bestuursleden hockeyzaken

Nieuws afbeelding

Het is nieuw bij Saxenburg: 1 bestuurslid functie die gedeeld wordt door 2 personen. En waarom ook niet? Een vrijwilligerstaak kost tijd en als het met zijn tweeën gedeeld kan worden, waarom niet? Ook de ledenadministratie functie wordt gedeeld door Marieke en Kate, goed voorbeeld doet goed volgen!

Omdat beide aspirant bestuursleden in de komende ALV op 8 juni worden voorgedragen, zullen wij hen eerst eens nader aan jullie voorstellen. Hilje en Chantal  worden binnen het bestuur verantwoordelijk voor de hockey technische zaken van de jeugd, waar Emiel deze plek al inneemt voor de senioren. 

Even Voorstellen dus! We starten met Hilje Sijperda (links op de foto).

Wat is jouw link met Saxenburg?
Ik ben moeder van 3 Saxenburg jeugdleden; Frederique, Margaux en Oscar die alle drie bij de Frockeys zijn begonnen en inmiddels spelen in de MD5, ME1 en de JF1. Zelf heb ik tot mijn 24emet veel plezier gehockeyd.

Wat doe je in het dagelijks leven? Kun je daar iets meer over vertellen?
Na jarenlang als dierenarts te hebben gewerkt, ben ik momenteel werkzaam als coördinerend senior-adviseur bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Heb je ook een hobby of passie in je vrije tijd?
Ik ben dol op mijn gezin, op kunst en cultuur. Daarom ben ik in mijn vrije tijd voorzitter van een museumclub. Verder lees en sport ik graag (wielrennen, hardlopen, skiën). 

Waarom heb je je aangemeld als vrijwilliger bij Saxenburg?
Na 5 jaar ervaring te hebben opgedaan en bijgedragen aan de teams van mijn eigen kinderen, vond ik dat het tijd werd om me ook breder in te gaan zetten voor onze vereniging. Chantal en ik zochten elkaar op, zetten onze ervaringen en ideeën op een rij en zo kwamen wij in contact met voorzitter Rob Kroes.


Dan de beurt aan Chantal van Liefland.

Wat is jouw link met Saxenburg?
Moeder van 2 dochters; Anouk (10 jaar) speelt sinds de Frockeys bij Saxenburg, inmiddels in MD5, en Lisa (5 jaar), zij begint komend seizoen ook in de Frockeys samen met 3 klasgenootjes. Mijn man Pepijn coacht samen met Maurice MD5 en hij heeft zelf vroeger ook gehockeyd. Ik heb zelf niet gehockeyd, ik heb vooral veel gesoftbald, ben op mijn 17e Europees Kampioen geworden in Tsjechië met Jong Oranje en heb aan meerdere Europacups mee mogen doen. Hele mooie tijden gehad.

Wat doe je in het dagelijks leven? Kun je daar iets meer over vertellen?
Ik heb de afgelopen 17 jaar gewerkt bij de gemeente Haarlem op de afdeling Jeugd, Onderwijs en Sport, als senior beleidsadviseur integraal jeugdbeleid en de laatste jaren vooral de specialistische jeugdhulp. Dit jaar ben ik gaan werken als regioadviseur Noord-Holland voor jeugdhulp, maatschappelijke opvang en beschermd wonen bij het ketenbureau i-sociaal domein.

Heb je ook een hobby of passie in je vrije tijd?
Als nevenfunctie ben ik lid van de kwaliteitscommissie van het samenwerkingsverband primair onderwijs. Daarnaast geniet ik van de uitstapjes en vakanties met ons gezin, onze dieren en de tuin.

Waarom heb je je aangemeld als vrijwilliger bij Saxenburg?
Ik ben altijd actief geweest binnen mijn verenigingen. Variërend van teammanager, coach/trainer of scheidsrechter, tot het schilderen van kleedkamers of het bedienen van de lier toen ik aan paragliding deed. Niet alleen vergroot het je betrokkenheid bij de vereniging, wat ontzettend leuk is, maar zonder alle inzet van de leden kan een vereniging ook niet bestaan. Wij zijn Saxenburg! 

Jullie gaan samen 1 functie vervullen. Wat willen jullie graag voor elkaar krijgen met je inspanningen?
We raakten geïnspireerd door de visie van de KNHB op de ontwikkeling van hockeyers; 6x vooruit, zoals hier kort wordt toegelicht: https://youtu.be/Lg1fX6EjypY  Die visie willen we graag nog beter gaan implementeren binnen Saxenburg.

Met welke vragen kunnen de leden bij jullie terecht in jullie functie bij Saxenburg? 
Leden kunnen met alle vragen bij ons terecht, of dit nu over bestuurlijke zaken gaat of hockey technische zaken. Weten wij het niet, dan zorgen we er wel voor dat er contact wordt gelegd met de juiste persoon die het wel weet.

Spreek ons gerust aan op het veld, of mail naar [email protected]

Tot snel op het veld of bij de ALV!