Arbitrage 8 April

Cursus Clubscheidsrechter (CS) - deel 2

Nieuws afbeelding
In november hebben wij namens de KNHB jeugdleden opgeroepen om de scheidsrechter kaart te gaan halen. Het heeft even geduurd, maar inmiddels hebben steeds meer leden zich aangemeld en zijn de eerste positieve resultaten al geboekt. Fijn dat de teammanagers hierbij een extra handje hebben geholpen om deze resultaten te kunnen behalen.

Voor de leden met dyslexie hebben onze mensen van Hockeyzaken geregeld dat zij een speciaal examenprogramma kunnen volgen! Vraag er naar bij de arbitrage commissie.

De KNHB stelt namelijk: Ieder spelend lid van een vereniging moet vanaf 16 jaar zijn/haar scheidsrechter kaart hebben gehaald. Zonder kaart ben je niet speelgerechtigd, en mag je niet meer opgesteld worden voor competitiewedstrijden.
 
Alle A-spelers (16+) en senioren die hun kaart nog niet hebben moeten die kaart zo snel mogelijk gaan behalen. Tweedejaars B-spelers (15) moeten dat in de loop van dit seizoen ook gaan doen en we adviseren eerstejaars B-spelers (14) ook om die kaart alvast te gaan halen.
 
Examen
De toets maak je online en bestaat uit meerdere multiple choice vragen. Je kunt het met het hele team op 1 avond doen, dat is wel zo leuk!
Er zijn nog een paar data beschikbaar, laat weten via [email protected] op welke van de volgende data jij examen wilt doen als je je nog niet hebt opgegeven:
  • Dinsdag 12 april 2022
  • Woensdag 20 april 2022
  • Vrijdag 20 mei 2022

Ouders die het ook leuk vinden om de spelregels te leren en een wedstrijd willen gaan fluiten, kunnen zich opgeven via het aanmeldformulier en dan de optie te kiezen 'inschrijven scheidrechterscursus en -examen'. Je ontvangt dan een email met instructies.