Activiteiten 7 April

Even voorstellen - onze stagiaires Thomas en Julia!

Nieuws afbeelding


Ze lopen al een tijd bij Saxenburg rond als (jeugd)lid, en lopen sinds kort ook stage bij ons. Tijd om een rondje 'Even Voorstellen' te doen van deze twee hockey-fanaten.

Ten eerste Thomas Rasenberg.

1. Wat is jouw link met Saxenburg?
Zelf ben ik al lid sinds 2006 en hockey ik nu al een aantal jaren in Heren 1. Daarnaast ben ik trainer/coach van de MB2 en daarnaast ben ik trainer van M8E1, M8E2 en MB5. Verder ben ik ook nog mentor van de nieuwe F-trainers in opleiding. Ten slotte loop ik nu stage bij de club en werken Remco Groen en ik hiervoor samen aan het technisch beleidsplan van de club.

2. Wat doe je in het dagelijks leven? 
Naast hockey zit ik nu in mijn 2e jaar van de opleiding Sportkunde bij Inholland in Haarlem. Bij deze opleiding ligt de nadruk op leefstijl en gezondheid en proberen we sport in te zetten als middel om mensen in beweging te brengen. Op de opleiding houden we ons dus niet alleen bezig met mensen die al gezond zijn, maar vooral mensen met een chronische ziekte, een handicap of eventuele leefstijl problemen waardoor sporten nog lastiger wordt en het nodig is als een middel.

3. Heb je een hobby of passie in je vrije tijd?
Eigenlijk is hockey veruit mijn grootste hobby. Ik sta met enorm veel plezier zelf op het veld en daarnaast geniet ik er enorm van om anderen beter te maken in dit fantastische spelletje. Dus het zelf hockeyen, trainingen geven en het coachen in het weekend is mijn passie.

4. Waarom heb je je aangemeld als stagiair bij Saxenburg?
Ik heb mij begin augustus aangemeld als stagiair bij de club, omdat ik heel graag een wat meer overkoepelende rol wilde vervullen en dus meer verantwoordelijkheid wilde ervaren. Dit wilde ik wel zoveel mogelijk binnen mijn eigen contacten houden waardoor ik eventueel later bij een ander bedrijf die verantwoordelijkheid kan inzetten. Eerst ben ik begonnen met de klus dat ik nieuwe trainers mocht gaan begeleiden in hun training proces.
Vervolgens zou ik samen met Thom Koster de M8E1 en M8E2 training geven. Nu door Corona kon ik helaas geen andere stage vinden voor het 2e deel van dit studiejaar. Gelukkig hebben de club en ik samen nagedacht over wat eventueel nog mogelijk zou zijn binnen mijn expertise en is het technisch beleidsplan hieruit gekomen. Dit is weer een compleet ander deel van mijn opleiding, maar het trekt mij enorm en ik vindt het erg interessant.

5. Wat wil je graag voor elkaar krijgen met je inspanningen?
Met mijn inspanningen die ik in het begin van het jaar geleverd heb hoop ik heel erg de nieuwe trainers enigszins houvast te bieden. Hierdoor ze enthousiast te houden waardoor ze door willen gaan met training geven. Met de inspanningen die ik nu lever is het vooral de houvast voor de hele club. In het beleidsplan moet voor iedereen duidelijk zijn waar de club voor staat en wat ze willen bereiken. Dat moet ik goed gaan verwoorden zodat alle leden begrijpen waar we met Saxenburg naartoe willen. Al met al uitdagend maar ik geniet er enorm van, want ik leer er zelf ook iedere week weer wat van!

En we willen ook van Julia van der Leen graag iets meer weten...

1. Wat is jouw link met Saxenburg? 
In 2016 ben ik lid van Saxenburg geworden. Vanaf de eerste dag dat ik rondliep op de club, voelde ik me direct helemaal thuis! Inmiddels zijn we een paar jaar verder en kijk ik terug op een aantal geweldige jaren bij Saxenburg. Ik heb daarin met heel veel plezier zelf gehockeyd, training gegeven en gecoacht. Ik ben een tijd vaste keeper geweest, maar twee jaar geleden heb ik besloten om te switchen naar veldspeelster. Ik ben de club dankbaar dat ik die keuze kon maken en heb het tot op de dag van vandaag ontzettend naar mijn zin. Dit jaar speel ik met heel veel plezier in jong dames 2.  Daarnaast ben ik dit jaar als trainer en coach actief. Samen met Kevin van Egmond train en coach ik MA1 en ik train JB1. Dit seizoen is mijn zusje ook lid geworden van Saxenburg, dat vind ik reuze gezellig!  

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
Momenteel zit ik in het vierde jaar van de opleiding Sportkunde - leerroute Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Nu ben ik bezig met de minor Bestuur & Organisatiewetenschap online aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast volg ik mijn HT3 (Hockey Trainer 3 opleiding bij de KNHB). Daarvoor loop ik nu stage bij MA1, wat ik ontzettend leuk en leerzaam vind! Bij deze opleiding leer ik over alle aspecten van het training geven van een hockeyteam. Van tactieken, analyseren en techniek tot aan hoe je een wedstrijdprobleem omzet in een training. Alles komt aan bod. Ik hoop mezelf door deze opleiding en stage bij MA1 verder te kunnen ontwikkelen als trainer en coach. Daarnaast vind ik het ook ontzettend leuk om te doen en denk ik regelmatig: nou ik bof maar met zo’n leuke stage!  

3. Heb je ook een hobby of passie in je vrije tijd? 
Ehmm, ja hockey! Of is dat te voor de hand liggend haha?! Hockey is een grote hobby en passie van mij! Ik vind het heerlijk om training te geven, te coachen of zelf te spelen. Ook kijk ik er naar uit om als het weer kan en mag in verband met corona, lekker te blijven hangen na afloop! Veel te leuk allemaal :-)
Maar even denken heb ik nog meer hobby’s? Ik vind het ook leuk om te tennissen, te skeeleren en ik ben hard aan het trainen op de racefiets. Mijn doel is om in augustus de Stelvio (berg op de grens van Zwitserland en Italië) op te fietsen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dat zijn veel hobby’s die met sporten te maken hebben, ja vandaar mijn studie. Als ik niet met sport bezig ben, vind ik het gezellig om met vrienden te zijn of, in deze coronatijd, te videobellen. Daarnaast bak ik af en toe wel eens een taart en houd ik ook zeker van een relaxed avondje Netflix.  

4. Waarom heb je je aangemeld als vrijwilliger/stagiair bij Saxenburg?
Ik vind het heerlijk om met de spelers op het veld te staan en ze te mogen ondersteunen in hun hockeyontwikkeling met als doel ze plezier te laten hebben! Het is voor mij een win-win situatie, omdat ik hierdoor ook aan de eisen van de HT3 voldoe. Als ik die opleiding niet had gedaan, had ik me ook aangemeld als trainer en/of coach.  

5. Wat wil je graag voor elkaar krijgen met je inspanningen? 
De opleiding doe ik om mezelf te ontwikkelen als hockeytrainer en -coach, waardoor ik er veelzijdiger en beter in word. Ik hoop in de toekomst teams en individuele spelers te kunnen helpen zich verder te ontwikkelen, te geloven in hun eigen kunnen en vooral dat iedereen die dat maar wil met heel veel plezier kan hockeyen! Het plezier dat ik uit hockey haal, gun ik iedereen en ieder team. Als ik daar een steentje aan kan bijdragen, heel graag! 

Tot ziens op Sax, Thomas en Julia!