Sportief beleid


Samen een te gekke training beleven of samen die o zo belangrijke wedstrijd winnen? Er is niets mooiers dan met jouw eigen team plezier te beleven in de hockeysport! 

Al jaren streeft Saxenburg naar maximaal speelplezier voor alle leden. Om dit streven te bereiken wordt bij Saxenburg ieder lid ingedeeld binnen de eigen leeftijdscategorie en op het juiste niveau. Dit gebeurt zorgvuldig en hierbij worden zowel de sportieve als sociale aspecten in meegenomen. De nadruk ligt hierbij op de sociale, motorische en hockeytechnische ontwikkeling van jongste jeugd en junioren. 

De club draagt er zorg voor dat er goede selectie- én breedteteams ontstaan. Bij selectieteams ligt er meer de nadruk op de sportieve prestaties dan bij de breedteteams. Voor breedteteams is er genoeg aandacht voor sportieve prestaties, maar ligt de nadruk op recreatie en gezelligheid. 

De komende jaren besteedt Saxenburg veel aandacht aan de trainingen van de jongste jeugd en aan de training en coaching van met name de junioren-selectieteams. Verder staat een nog betere aansluiting van de A-junioren naar de senioren zeer hoog op de agenda.