Commissies 31 Augustus

Wijziging team-taken Bardienst

Nieuws afbeelding

Beste allemaal,

Voortaan nog maar 1 vaste bar ouder per wedstrijd voor de bardienst (in plaats van 2 ouders).

Om de bar nog beter te laten draaien is een nieuwe opzet voor de bardiensten gemaakt.

Dit houdt in dat we tijdens de bardiensten willen werken met een beperkt aantal vaste ouders uit de verschillende teams. Deze vaste ouders draaien de gehele wedstrijd bardienst, incl. een kwartier ervoor en een kwartier erna.

Het voordeel is dat de vaste ouders snel ingewerkt zijn en de bar over meer mensen met ervaring kan beschikken en er dan ook nog maar 1 ouder per team bardienst heeft. (voorheen waren dit er 2).

Het bestuur staat hier positief tegenover en stelt voor om het voorlopig op basis van vrijwilligheid in te voeren binnen de teams. Tijdens de komende ALV kan hierover nader worden besloten.

Aan de teamouders/-managers is gevraagd om hieraan mee te werken en binnen hun team ongeveer 3 vaste ouders te vinden die met elkaar de bardiensten tijdens het seizoen willen invullen. Dit zijn bij voorkeur enthousiaste ouders die het leuk vinden, horeca ervaring is niet nodig.

Door de bardienst te laten rouleren tussen bijv. 3 ouders heeft men elke 6 weken een bardienst. Dat komt neer op maximaal 4 x bardienst per seizoen ! Met meer dezelfde mensen achter de bar wordt samenwerken eenvoudiger en dat zal ook de kwaliteit gunstig beïnvloeden.

In de ochtend kunnen er dan 8 ouders aanwezig zijn. Het barhoofd beoordeelt of het mogelijk is om toch even te gaan kijken bij de kinderen. Uitgangspunt is voldoende bezetting voor alle werkzaamheden die er op dat moment zijn. Denk daarbij aan tosti’s maken, bestelling opruimen, koelkast aanvullen etc.

In de middag zijn er hooguit 2 ouders achter de bar. Het zal dan lastiger zijn om bij een wedstrijd te gaan kijken.

Vindt u het leuk om wat vaker achter de bar te staan laat het dan weten aan de teamouder.

Vragen of suggesties ? Bel of mail met Michel Graafstal (van de Barcommissie), 06-27329782 of [email protected]