Evenement 22 Juni

B en C jeugdkamp @Saxenburg (de foto's)

Nieuws afbeelding

Het zit erop, we kunnen terugkijken op een zeer geslaagd kamp!

Vrijdagavond begonnen met het opzetten van de tenten en eerste activiteiten zoals hockey en trefballen.

De groep werd verdeeld in team A t/m G. Hiermee kwamen bekenden bij minder bekende mensen in het team, hetgeen zorgde voor leuke teamvorming. Deze groepen bleven het gehele kamp bij elkaar. 


Na al het sporten werd er vervolgens nog lekker ontspannen in ofwel de tenten of in het clubhuis. Was toch wel erg gemakkelijk zo, met alle faciliteiten zo tot onze beschikking. Eten en drinken, toiletten, douches, muziek en voldoende plek om te zitten voor allemaal. Er waren zelfs mensen aan het schaken en er werd nog gekaart ook.

De volgende ochtend, na een wat nattige en gure nacht, werd iedereen blij wakker getoeterd. Heerlijk uitgeslapen tot zeven uur, het kamp kwam na wat koffie en ontbijt alweer snel tot leven. 

Genoeg te doen op zaterdag, onder andere in de ochtend met de clinic, waarbij de hockeytechnieken werden getoetst door de coaches van de verschillende hockeyteams. 

Daarna lekker geluncht, met zalige Turkse broodjes pesto, tomaat, basilicum en mozzarella. En natuurlijk niet te versmaden knakworsten. 
In de middag, toen de zon echt lekker begon te schijnen, hebben we allerlei spellen gespeeld op veld1. De teams tegen elkaar, via kruisfinales per onderdeel. 
De winst hing af van snelheid, kracht, concentratievermogen, motoriek maar vooral van samenwerking. 
Met zijn viertjes een helm op, waarbij de helmen vast zaten op planken waar een emmer water op stond, of het naar de finish rollen van een enorme bal met een hockey-acrobaat hierop. Voor het ‘waterkakken’ en de stormbaan was geen echte samenwerking nodig, dat was gewoon rammen en knallen. Het was een leuke middag!
Daarna hebben we heerlijk gebarbecued, was ook supergezellig. Na het eten kwam de ijscoman, die heerlijk Italiaans ijs met slagroom serveerde.  Daarna gingen veel mensen wat voor zichzelf doen of in kleine groepjes spellen doen zoals een grote shuttle overgooien, voetballen, hockeyen, muziek luisteren en chillen. Daarna zijn we met zijn allen gaan voetballen: een zinderende wedstrijd tussen de ouderen en de jongeren. Wat een spektakel, het ging lang gelijk op waarbij over en weer gescoord werd. Toen het jongerenteam 1 doelpunt voor stond riep iemand ‘winnende goal!’ die vervolgens door de begeleiding werd gemaakt. Feitelijk eindigde de pot in gelijkspel dus, wat een prima resultaat was voor beide partijen. 

En toen werd het tijd voor de dropping / puzzeltocht, die in het donker werd gemaakt. Lopen en nadenken, beantwoorden van vragen, wederom samenwerken en doorzetten, zo’n lange wandeling na anderhalve dag sporten. Toch was het goed te doen, er was zelfs een team dat de afstand hardlopend had afgelegd. En het bleef gelukkig droog!

Laatste nacht, van zaterdag op zondag, was weer kort. Iets minder vroeg dan de ochtend ervoor, maar toch nog best vroeg hoor.  Er liepen ondertussen nogal wat mensen met zware oogjes rond, zowel bij de deelnemers als de begeleiding. 
Moe maar voldaan en niets wat een beetje koffie en goed ontbijt niet op konden lossen.

Tijd om op te breken, maar niet voordat we nog even konden genieten van opnames van Divorce, de Nederlandse dramaserie van onze eigen Linda de Mol. 
De opnames voor een toekomstige uitzending werden bij Sax in de buurt gemaakt en Talpa vroeg aan ons of het goed was dat ze hun spulletjes even bij ons op de parkeerplaats konden stallen. Visagie, regie, camera’s, de hele set dus. Konden ze ook plassen bij ons. Dat was prima in orde, het was leuk ze te ontvangen. Jeroen Spitzenberger was er en nog een paar hotshots.
 
Al met al een erg leuk weekend. Wij willen jullie allemaal erg bedanken voor de gezelligheid, we hebben er met elkaar iets moois van gemaakt!

Groeten van de begeleiders / coaches, op naar volgend hockey-jaar!