Dames 1 promoveert naar derde klasse

Nieuws afbeelding

Zondag 21 juni.

Vandaag is het vaderdag en spelen onze Dames 1 de play off op het complex van Leonidas in Rotterdam voor promotie naar de 3e klasse.

Onder het toeziend oog van een groot aantal meegereisde supporters, waaronder veel vaders, begonnen de dames om 12.30 aan hun eerste wedstrijd tegen mede vierdeklasser Bommelerwaard.
De eerste wedstrijd van Bommelerwaard tegen HCNH werd door hen met 5-1 verloren en ook Saxenburg bleek voor Bommelerwaard een maatje te groot.
Met treffers van Anne Hafkenscheid, Annemijn Manger, Salina de Grooth en de A-Junioren Sam Pronk en Anna Kathmann werden de dames van Bommelerwaard met 5-0 opzij gezet.

Door deze klinkende overwinning stond Saxenburg nu 1e in de poule en zij maakten zich gereed voor de tweede en beslissende wedstrijd tegen HCNH.
Jerry (vader van Sam) wilde het er niet op aan laten komen en voorzag het volledige team van broodjes en drinken, want brandstof moet er zijn.

Om precies 15.30 klonk het startsignaal voor de 2x 30 minuten tegen HCNH. Ondanks dat de meegereisde supporters niet onder de indruk waren van de kwaliteiten van derdeklasser HCNH ging de wedstrijd gelijk op.
Saxenburg miste in de eerste helft een aantal mooie kansen en zo eindigde de eerste helft in een 0-0 stand.
Na circa 10 minuten in de tweede helft wist HCNH -tegen de verhoudingen in- de openingstreffer te maken. Na twee gemiste strafcorners wist Anne Hafkenscheid de derde strafcorner met een fraaie flats op het doel te benutten.
Het was dezelfde Anne Hafkenscheid die uit een strafbal vier minuten voor het eindsignaal de 2-1 voor Saxenburg aantekende.
In de laatste twee minuten werd het nog spannend maar na een nare bewuste overtreding op Anna Kathmann (rode kaart) konden de 10 speelsters van HCNH het verschil niet meer maken en was promotie van Saxenburg dames 1 naar de 3e klasse een feit.

Names heel Saxenburg gefeliciteerd dames, bedankt!!