Training 31 Augustus

Start Hockeyschool 6 september a.s.

Nieuws afbeelding

Hartstikke leuk als je mee doet met de hockeyschool van Saxenburg!


Data:                          6, 13, 20, en 27 september en 4 oktober

Tijd:                            08:45-09:45 uur

Benodigdheden:      bitje, scheenbeschermers, sportschoenen

 

De kinderen worden per leeftijdscategorie ingedeeld en krijgen een trainer toegewezen. Op 4 oktober is er een "examen” en daarna volgt de uitreiking van de diploma’s.

Vind je hockey te gek, dan kan je aansluitend lid worden. De contributie voor de rest van het seizoen wordt verrekend met het inschrijfgeld voor de hockeyschool.

 

Afhankelijk van de leeftijd stromen kinderen in bij de  Frockeys (kinderen die op 1 oktober 2014 nog geen zeven jaar zijn), in een bestaand team of ze gaan verder met een vervolghockeyschool. De hockeybond adviseert dat kinderen eerst een half jaar moeten trainen alvorens ze veilig deel kunnen nemen aan de competitie. Het streven is om de kinderen na de kerstvakantie in de competitie te laten instromen.

 

Vervolg op de hockeyschool

-      Frockeys blijven trainen op zaterdag 9:00 tot 10:00. Je bent een Frockey als je op 1 oktober 2014 nog geen zeven jaar oud bent.

-      Afhankelijk van de KNHB (mogelijkheid om teams toe te voegen), aantal definitieve aanmeldingen in leeftijdscategorie en hockeyvaardigheden van het kind (geen competitie als je nog niet kan of durft te spelen), kunnen de volgende situaties optreden;

o   Kind wordt toegevoegd aan een bestaand team. Eerst trainen, de coach bepaalt wanneer kind toe is aan competitiewedstrijden.

o   Kind doorloopt een vervolgcursus tot de midwintercompetitie, (op vrijdag eind van de middag) op Saxenburg. Speelt nog geen competitie.

o   Kind wordt geplaatst in een nieuw ingeschreven competitieteam. Training op doordeweekse dag/avond en wedstrijden op zaterdag.

-       Ervaring leert dat rond de jaarwisseling de meeste (zo niet alle) nieuwe instroomkinderen aan de competitie deelnemen.